Dena - luksuz na iranski način

Bez autora
May 04 2011

Kompanija Khodro iz Irana predstavila je svoj četvrti automobil nazvan Dena. Iranski ministar industrije i rudarstva tom prilikom je izjavio da ovaj automobil zadovoljava i standarde Euro 4 i Euro 5. Ova limuzina srednjih dimenzija ima iranski motor EF7 koji isporučuje 113 KS. Prosečna potrošnja iznosi 7,3 litra benzina na 100 kilometara. Dena je rezultat domaće proizvodnje; dizajn, razvoj motora i izrada. Na tržište bi trebalo da stigne 2012. godine kada će zameniti takođe domaći automobil Samand. „Najluksuzniji iranski automobil” biće namenjen i izvozu. Do sada su izvozili automobile u više od 30 zemalja. Sa Denom žele prodor na tržište luksuznih vozila.

Dena - luksuz na iranski načinKompanija Khodro iz Irana predstavila je svoj četvrti automobil nazvan Dena.

Iranski ministar industrije i rudarstva tom prilikom je izjavio da ovaj automobil zadovoljava i standarde Euro 4 i Euro 5.

Ova limuzina srednjih dimenzija ima iranski motor EF7 koji isporučuje 113 KS. Prosečna potrošnja iznosi 7,3 litra benzina na 100 kilometara.

Dena je rezultat domaće proizvodnje; dizajn, razvoj motora i izrada. Na tržište bi trebalo da stigne 2012. godine kada će zameniti takođe domaći automobil Samand.

„Najluksuzniji iranski automobil” biće namenjen i izvozu. „Mi smo do sada izvozili naše automobile u više od 30 zemalja. Sa Denom želimo prodor na tržište luksuznih vozila”, kaže Džavad Nadžmedin, generalni direktor kompanije Iran Khodro.

Dana u verziji LX trebalo bi da košta od 14.000 do 18.000 dolara, a sa skupljim paketom opreme ELX i turbo motorom cena bi trebalo da se kreće od 18.000 do 25.000 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik